1 perc Afrika

Dél-afrikai cukornád-gyilkosságok: a sorozatgyilkos, aki rettegésben tartja a dél-afrikai nőket

2020. augusztus 26. 18:49 - Oshumare

Egy dél-afrikai cukornádtermesztő közösségen félelem lett úrrá, miután öt 16 és 38 év közötti nő holttestét fedezték fel a gazdaságban.

A negyedik áldozat, aki 38 éves volt, július 6-án tűnt el, és csak augusztus 11-én találták meg holttestét Mthwalume város határában egy cukornádültetvényen az éppen arra járó fát gyűjtő asszonyok. Chiliza asszonyt mindenki csendes, szerény asszonynak ismerte, aki 15 éves lányát gondozta. Eltűnésekor családja már hallott a többi nő eltűnéséről, sőt Chiliza asszony beszélt is a helybeliekkel a különös esetekről, így az asszonyok döbbenten tudták meg, hogy Zama Chiliza is mindössze egy statisztikai adattá vált, aki a rettegett sorozatgyilkos áldozata lett.

A gyilkosságok áprilisban kezdődtek, és a Dél-Afrikát is érintő korlátozások alatt visszaestek, de a rendőrség tisztában volt vele, hogy a környéken sorozatgyilkos tevékenykedik. Chiliza asszony megtalálása után a rendőrök kutyákkal kezdtek további holttesteket találni, így lett meg az ötödik áldozat, melyet brutálisan megcsonkítottak. A nyomozás miatt további információt nem adtak ki az áldozatokról és az elkövető "gyilkolási szokásairól". Három testet ugyanazon az ültetvényen, kettőt a szomszédos gazdaságban találtak meg.

Augusztus 17-én dühös tömeg gyűlt össze a bíróság épülete előtt, miután a rendőrség két gyanúsítottat is őrizetbe vett. A tömeg gyarapodása és dühös fenyegetőzései miatt az egyik gyanúsított öngyilkosságot követett el fogdában a lehetséges következményektől tartva. A másik gyanúsítottat bizonyítékok hiányában elengedték.

Bár az öngyilkosságot elkövető férfi bevallotta bűnösségét, a meggyilkolt asszonyoknak nem sikerült igazságot szolgáltatni, és a nők továbbra is rettegésben élnek Mthwaluméban, mert a farm tulajdonosa szerint a gyilkosságokat egyértelműen több tettesnek kellett elkövetnie, hiszen a vallomást tevő gyanúsított nem rendelkezett járművel, márpedig a holttesteket nem a helyszínen gyilkolták meg, egymaga pedig nem lett volna képes odavinni őket.

Az asszonyok félelmét a rendőrség igyekszik mozgó rendőrállomás kihelyezésével enyhíteni, hiszen jelenleg a környék minden asszonya attól tart, hogy ő lesz a következő áldozat.

Forrás: https://www.bbc.com/news/world-africa-53905167

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr1216178086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása