1 perc Afrika

Így készül a kenyai kachumbari!

2021. március 16. 12:20 - Oshumare

210316_4.jpg

A kachumbari egy kenyai saláta, amit Tanzániában és Ugandában is szívesen és gyakran fogyasztanak. Fő elemei a paradicsom és a hagyma, de más összetevőket is szoktak beletenni ízlés szerint, mint pl. avokádót vagy uborkát. A saláta egyedi ízvilágát a citrom és a koriander adja. A saláta egyébként az indiai konyhából került át Kenyába az indiai bevándorlóktól (Indiában cachumbernek nevezik, innen ered szuahéli neve is).

210316_8.jpg

Hozzávalók (4 személy részére):

1 fej közepes lilahagyma

30 dkg paradicsom (kb. 2-3 nagyobb szem)

1 db érett avokádó

1 marék friss koriander

2 ek frissen facsart citromlé

1 ek olívaolaj

1 kicsi chili paprika (nem szükséges)

1,5 tk só (ízlés szerint)

2 dl víz

Elkészítés:

Egy teáskanálnyi sót tegyünk hozzá 2 dl vízhez. A kockára vágott hagymát, tegyük bele a vízbe, így elveszti az erejét. Kb. fél percig nyomkodjuk, majd 5 percet hagyjuk állni. Alaposan csepegtessük le a hagymát, majd tegyük egy közepes tálba.

Szeleteljük fel a paradicsomot, a koriandert és az avokádót, és adjuk hozzá a hagymához.

210316_1.jpg

Öntsük rá az olívaolajat és a citromlevet. Majd keverjük össze a tál tartalmát. Ízlés szerint sózzuk (a javasolt mennyiség kb. fél tk só).

Köretként sült húsok mellé, pilau rizzsel vagy magában is fogyasztható.

210316_6.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr1516466108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása