1 perc Afrika

Kenyai tinédzsert lőttek halálra a rendőrök a kijárási tilalom megszegése miatt

2020. április 01. 20:45 - Oshumare

200401_4.jpg

13 éves kenyai fiú esett áldozatául ezúttal nem a koronavírusnak, hanem a világjárvány miatt elrendelt kijárási tilalom erőszakos betartásának. A fiút a saját otthonának erkélyén lőtték le.

200401_7.jpg

Kedden a kenyai rendőrség nyomozást rendelt el annak a 13 éves fiúnak a lelövése ügyében, akit saját erkélyén lőttek halálra a rendőrök. Hétfőn este hét után a nairobi nyomornegyedben a rendőrség erővel kényszerítette otthonaikba az embereket, mert kezdetét vette a pénteken elrendelt kijárási tilalom. A rendőrök több esetben is erőszakosan léptek fel, megverték a kint tartózkodókat, vallatták őket és fegyvert is használtak. 

200401_8.jpg

Az összecsapások során a rendőrség jelentése szerint egy eltévedt golyó találta el a fiút, aki a hasát ért találattól a kórházban meghalt.

200401_9.jpg

Nem ez az első eset, amikor nyomozást rendelnek el a helyi rendőrök fellépése miatt, akik a szegénynegyedben különös kegyetlenséggel szoktak intézkedni.

Kenyában alkonyattól hajnalig rendeltek el kijárási tilalmat országszerte.

200401_5.jpg

Pénteken Mombasa kikötőjében csaptak le a rendőrök százakra, könnygázt is bevetettek az ijedt tömeggel szemben, akik a kompra vártak, mert ingázó életmódot kell folytatniuk. Az intézkedést végrehajtó hivatali erők felfegyverkezve, ostorokkal kényszerítették a földre a várakozó embereket.

Kisumuban szintén könnygázzal kényszerítették bezárásra a nyomornegyed üzleteit, ahol az üzlettulajdonosokkal szintén erőszakos összecsapásra került sor.

Kenyában eddig 81 koronavírusos esetet regisztráltak, és egy ember vesztette életét a betegség miatt.

Forrás: https://www.news24.com/Africa/News/kenyan-teen-shot-during-coronavirus-curfew-20200331

200401_1.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr6115581910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása