1 perc Afrika

Az afrikai zenevilág koronavírus elleni védekezése

2020. március 17. 07:59 - Oshumare

A koronavírus mára az egész világ életét felborította, így az afrikai kontinensét is. Az afrikai országok is kezdik lezárni határaikat, Kenyában például megtiltották a nyilvános összejöveteleket is, másutt csak javasolják, hogy az emberek maradjanak távol az ilyen típusú rendezvényektől. De hogyan igyekszik ennek hirdetésében együtt dolgozni a koronavírus miatt most vergődő szórakoztatóipar és a politika?

A dél-afrikai Ndlovu Youth Choir írt külön egy dalt, mely hamar ellepte a közösségi oldalakat. A videó a koronavírus elleni hatékony megelőzési módszereket hirdeti:

Mosd meg a kezed!
Ne érintse meg az arcod!
Ne menjen orvoshoz, csak hívd fel!
Ne ess pánikba, legyőzzük a koronavírust!
Ne terjessz pletykákat!

A dal szövege helyi nyelven született, itt-ott pidzsin angol betétekkel. A dal elterjedéséhez hozzájárult, hogy a kórus kiemelkedően szerepelt az America's Got Talent 2019. évi döntőjén, illetve hogy Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója is megosztotta azt a Twitteren.

A kezdeményezéshez több afrikai zenész is csatlakozott, és arra kérte rajongóit, hogy különösen figyeljenek oda a megelőzésre.

Az afrikai zenevilág sztárjai egytől-egyig visszamondták világ körüli turnéikat, az elsők között a tanzániai Diamond Platnumz törölte Belgiumba, Finnországba, Franciaországba, Németországba és Svédországba tervezett európai turnéját. A nigériai Davido is komoly döntést kellett, hogy hozzon, hiszen amerikai turnéjára már minden jegy elkelt, így végül a szervező hely volt, aki megkönnyítette a választást, és visszamondta a hezitáló zenész koncertjét. 

"Sajnálom, hogy meg kell szakítanom ezt a fantasztikus turnét, amely iránt ekkora volt az érdeklődés, eddig jól sikerült, de a halasztás most a helyes lépés. A rajongók és a személyzet egészsége és biztonsága a legfontosabb, semmi más nem számít. Vigyázzatok magatokra, hamarosan találkozunk! Isten legyen mindannyiunkkal!” - írta egy tweetben.

Forrás: https://www.africanews.com/2020/03/16/coronavirus-top-african-stars-cancel-global-tours/

Szólj hozzá!
Címkék: zene koronavírus

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr8415528796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása