1 perc Afrika

Afrika zöld aranya

2019. november 19. 10:00 - Oshumare

191119_1.jpg

Illegális marokkói kannabiszgyanta lefoglalása

Míg a kontinens északi országai vonakodnak engedélyezni az előállítást, délen a kannabisztermesztést, amelyet az észak-amerikai piacok liberalizációja irányít, a fejlődés mozgatórugójának tekintik. Lesotho lett a terület úttörője, mikor 2008-ban olyan jogszabályt fogadott el, amely lehetővé teszi a kannabisz termesztését, feldolgozását és exportját orvosi felhasználásra. Zimbabwében pedig még a dohánytermesztést is felváltotta a kender betörése a piacra. A kannabiszpiac azonban vonzza az illegális kereskedőket is, akik a melléktermékeket felvásárolva igyekeznek Európába juttatni a keresett árucikkeket elsősorban az észak-afrikai országokon keresztül. Észak-Amerika szerepe a kannabisztermesztés elterjedésében igen jelentős. Tavaly miután Kanadában a rekreációs marihuána használatát engedélyezték, egy tucat amerikai államban kaptak engedélyt a nyilvános forgalmazásra olyan társaságok, mint a Tilray, a Canopy Growth, a Supreme Cannabis, az Aphria és az Aurora Cannabis, melyek kedvezően hatottak az afrikai termesztésre. 

A növényből kivont molekulák gyógyászati ​​felhasználása szintén táplálja a őrületet. A THC (tetrahidrokannabinol), pszichotrop hatásaival és a CBD (kannabidiol), pihentető tulajdonságaival széles körben elismertek a fájdalom, az étvágytalanság, a migrén és az álmatlanság kezelésében kifejtett hatásukat illetően. Ráadásul a CDB egyre több kozmetikai és élelmiszeripari termékbe építették be.

Miután egyre több országban legalizálják az orvosi marihuána használatát a 2023-ra 150 milliárd dollárosra becsült piacból Afrika mintegy 7,1 milliárd dollárt "csíphet le" magának, melyből összesen 1 milliárd dollárt jelenthet Marokkó számára, mely jelenleg a világ legnagyobb kannabiszgyanta gyártója.

Forrás: https://www.theafricareport.com/19723/cannabis-an-african-green-gold-rush/

191119.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr7615312940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása