1 perc Afrika

FÓKUSZBAN LÍBIA: Tovább folytatódnak a harcok Tripoliban a hadsereg és a helyi fegyveres milíciák között

2019. november 13. 16:00 - Oshumare

A líbiai hadsereg főparancsnoksága további erősítést küldött a fővárosban, Tripoliban harcoló egységeinek, amelyek a déli külvárosi részeken harcolnak a fegyveres milíciákkal szemben. Khaled Mahjoub dandártábornok elmondta, hogy ez a lépés „a tengelyegységek kapacitásának megerősítésére irányul, és a taktikai terv részeként felgyorsítja a fegyveres milíciák fennmaradó ellenállásának és lehetőségeinek felszámolását."
Több tucat katonai és páncélozott jármű indult el Tripoli felé teljes felszereléssel és személyzettel, hogy intenzívebb erővel vegyenek részt a fegyveres milíciáktól való felszabadítás folyamatában. A fővárosban nincs lehetőség a politikai megoldáshoz való visszatérésre, annak ellenére, hogy a németek vezette berlini konferencia sikeres erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy Líbiában a kompromisszumok segítségével vessenek véget konfliktusoknak. Időközben ugyanis további heves fegyveres konfrontációkra került sor a líbiai hadsereg és az al-Wefaq csapatai között Ain Zara, Hadaba, Wadi al-Rabi és Khalat területein, ahol rakétahajtású gránátokat is használtak.

Forrás: http://alwatannewspaper.ae/?p=543532

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr1015304370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása