1 perc Afrika

Egy darab Finnország Ugandában

2019. november 01. 17:09 - Oshumare

Amikor Ukko Liikkanen és Niina Prittinen 2013-ban először Ugandába látogatott, nem gondolták volna, hogy északi otthonukat az Egyenlítőhöz ilyen közelre cserélik. Négy éve ugyanis a finn pár az ugandai Entebbébe költözött, és egy utazásszervező céget hozott létre A Piece of Uganda Safaris névvel. De van még egy szenvedélyük: a finn szauna.
2015-ben jött a gondolat, hogy az afrikai hőségbe szaunát építsenek. Egy finn barátjuk segített eukaliptusz fából megépíteni az első szaunájukat. A finn emberek 99 %-a rendszeresen jár szaunába, maga a látogatás pedig szinte vallásos élmény az északi nép számára, így az Ugandában élő pár számára is fontos volt, hogy megtarthassák ezt a hagyományt.
Samuel Muzolewa a finn házaspár egyik barátja szinten rabja lett a finn varázslatnak, olyanannyira, hogy kisoro-i otthonába szaunát tervez. Mivel eddig a szaunák hagyománya eddig kizárólag a szállodákban jelent meg, most Liikanen úgy gondolta, hogy a sikereken felbuzdulva a közeli régiókban is igyekszik megteremteni ezt a szokást.

Forrás: https://www.bbc.com/news/world-africa-50199326

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr815278198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása