1 perc Afrika

Kenya legjobb galériái

2019. október 28. 13:04 - Oshumare

A culturetrip.com oldal listát készített Kenya tíz legjobb művészeti galériájáról. A kenyai festészet és képzőművészet az utóbbi évtizedekben látványos fejlődésen megy keresztül. Amellett, hogy kenyai festők és képzőművészek munkái egyre nagyobb számban kerülnek be a nemzetközi művészeti élet fő sodrába, belföldön is egyre több - a helyi művészek munkáinak teret engedő galéria nyílik.
A cikk a nagy múltú, még a gyarmati időkben megnyitott állami intézmények mellett, mint az 1913 óta működő Nairobi Gallery, több új, művészeti szociális térként működő újonnan nyílt galériát is bemutat, mint a Shifteye, a Banana Hill Art Gallery vagy a kisumui Little Art Gallery.

Forrás: https://theculturetrip.com/africa/kenya/articles/kenya-s-10-must-see-contemporary-art-galleries-from-nairobi-to-mombasa/

Szólj hozzá!
Címkék: művészet Kenya

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr5015268406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása