1 perc Afrika

Így készül a zambiai chimpapila!

2021. január 28. 09:47 - Oshumare

210128_2.jpg

A zambiai bemba nyelven chimpapila néven ismert bablevél egy nagyon finom és tápláló zöldség, mely egy kissé keményebb és rágósabb, mint a többi zambiai zöldség, íze pedig kissé savanykás. Szokás szódát önteni a levelek keverékéhez, melytől könnyebb és finomabb lesz a chimpapila, de ez bizonyos táplálkozási előnyök elvesztését eredményezheti.

Hozzávalók:

  • chimpapila (bablevél)
  • ⅓ csésze nyers, száraz, őrölt földimogyoró
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 közepes hagyma
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • egy csésze víz
  • só ízlés szerint

210128_4.jpg

Elkészítés:

Távolítsuk el a szárakat a levelekről!
Mossuk meg a chimpapilát!
Tegyünk egy csésze vizet egy edénybe!
Dobjuk bele a leveleket, és adjuk hozzá apróra vágott paradicsomot!
Keverés közben kb. 30 percig főzzük!
Amikor a chimpapila puha, adjuk hozzá a negyed teáskanál szódabikarbónát!
Adjuk hozzá az aprított földimogyorót és ízlés szerint sót!
Főzzük még 30 percig, közben időnként kevergessük meg a chimpapilát!
Végül aprítsuk fel a hagymát és adjuk hozzá a főzethez!
Pároljuk 5 percig!
Az elkészült étel mellé köretként tálalhatunk kukoricakását (nshima).

Forrás: https://zambiankitchen.com/how-to-cook-chimpapila-with-groundnuts/

210128_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr3716398074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása