1 perc Afrika

Szabadon a vízben

2019. szeptember 01. 11:55 - Oshumare

190901_1a.jpg

A 2011-ben alapított zanzibári Panje Project nevű civil szervezet a Nungwi nevű településen élőkkel együttműködve számos programot valósít meg a helyi lakosok életminőségének javítása érdekében. A kevesebb mint 6000 lakosú észak-zanzibári falu a turizmus kiemelkedő célpontja. Ebből kifolyólag felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért nem élnek magasabb színvonalon a településen, hiszen a turizmus munkalehetőséget biztosít. Ezeket a kérdéseket a Panje Project munkatársai is felvetették, majd világossá vált, hogy hiába van munkalehetőség, ha a helyi lakosok képzettsége nem megfelelő a munkahelyek betöltésére. A civil szervezet önkéntesei ezért elsősorban az oktatásra összpontosítottak. Az iskolai oktatás biztosításán túl a szervezet matematika és angol órákat is szervezett emelt számban, illetve készségfejlesztő projekteket indított.

190901_1b.jpg

A Panje Project 2016 óta működteti 'Freedom in Water' nevű projektjét, melynek keretén belül Nungwi lakosait tanították meg úszni az Indiai-óceánban. Az eseményt Anna Boyiazis fotós dokumentálta, képeivel számos díjat nyert el nemzetközi fotókiállításokon.

Forrás és további információ: 

https://thepanjeproject.com/

https://www.annaboyiazis.com/finding-freedom-in-the-water

190901_1e.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr715034236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása