1 perc Afrika

Videó készült a madagaszkári rendőrök túlkapásairól

2019. augusztus 27. 13:10 - Oshumare

A hétvégén egy rendőrről készült videó keringett a madagaszkári közösségi hálózatokon, amint egy földön fekvő fegyver nélküli embert lelő az utcán. A videó készítője szerint a felvétel pénteken készült Madagaszkár fővárosában, Antananarivóban. A videó azért is keltett különösen nagy figyelmet, a miniszterelnök éppen a múlt héten bírálta a madagaszkári rendőrök viselkedését, és követelte, hogy vessenek véget „az inkompetenciának, a törvénytelenségeknek és rossz bánásmódnak”.

A néhány másodperces videofelvételen az Ampefiloha nevű fővárosi kerületben csaknem száz civil vesz körül egy fekete maszkos rendőrt, aki fegyverét egy földön fekvő férfire szegezi. A tömeg előtt a rendőr golyót repített a fegyvertelen ember fejébe. A rendőrség szerint a férfi egy bandita volt, aki három másik bűntársával együtt rablást tervezett. Néhány perccel korábban ugyanis az Antsahamanitra kerületben került sor tűzváltásra a rendőrség és a három bandita között - mondta Dany Rakotozanany, a Nemzeti Rendőrség főigazgatója a pénteken tartott sajtótájékoztatón. Az eset során két rendőr megsérült, a másik két bandita pedig a lövöldözés alkalmával vesztette életét.

Forrás: http://www.rfi.fr/afrique/20190826-madagascar-video-policier-probleme-bavures

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr615025330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása