1 perc Afrika

Nagyméretű kártevők Gambiában: egy kóbor vízilócsapat

2019. július 18. 16:00 - Oshumare

A gambiai Central River körzetben vízilovak pusztítják a rizsföldeket a térségben élő farmerek elmondásai alapján. A területi vezető szerint a Niani Sukuta nevű település a vízilovak szigetévé vált, és komoly segítségre van szüksége a gazdáknak, ezért Saikou Jawara területi elnök a kormányhoz fordult azzal a kéréssel, hogy akadályozzák meg a rizsföldek teljes elpusztítását. Jawara a vadvilági egységeket is felkérte, hogy foglalkozzanak a kérdéssel, és biztosítsanak legelési területet az állatoknak, hozzátéve, hogy a kerítés nem elég az állatok ellen. A probléma már több éve húzódik, szükség van a hatékony kezelésre a térség gazdáinak túlélése érdekében.

Forrás: http://gambiana.com/hippos-destroy-rice-fields-in-crr-villagers-call-for-help/?fbclid=IwAR1W-tfJl_vYgOixxR_89xCXLbuDVBd4FXukSXMZOvyjZnlPTS4qdrbwBRw

190718_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr7114968742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása