1 perc Afrika

Nigériaiak építik a világ első pánafrikai biobankját

2019. július 16. 16:00 - Oshumare

A jelenlegi folyó genetikai kutatások alapjául szolgáló DNS-állomány mindössze 2 %-a afrikai, annak ellenére, hogy az afrikaiak genetikailag változatosabbak, mint az összes többi rassz. Az 54gene, egy nigériai vezetésű kezdeményezés ezt az arányt meg akarja változtatni, és összesen 4,5 millió dolláros tőkét kapott a nagy befektetési csoportoktól, köztük az Y Combinatortól. Az afrikai DNS kutatási célokhoz való hozzáférését ösztönző intézkedések részeként a kezdeményezés résztvevői már megkezdték a világ első és legnagyobb pánafrikai biobankjának építését. Jelenleg a gyógyszerkutatásban használt genetikai anyagok közel 90 %-a kaukázusi. Afrikát a globális genomikai kutatás és az innováció eddig kihagyta számításaiból.

Forrás: https://face2faceafrica.com/article/nigerian-startup-to-add-african-dna-to-research-as-it-builds-worlds-first-pan-african-biobank

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr7514948642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása