1 perc Afrika

A természetvédelmi turizmus fejlesztése Afrikában

2019. július 03. 09:00 - Oshumare

A természetvédelmi turizmus a természetjárás azon módja, melynek alkalmával a helyi közösségek megosztják az idegenforgalmi bevételeket, és egy részét arra használják fel, hogy védjék a környezetet. A jövedelemszerző területek kezelőjeként ugyanis ezáltal hatékonyabban tudnak szembeszállni az orvvadászokkal, nagyobb forrásokat tudnak fordítani az erdőirtás leállítására és - úgy általában - a természet és az állatok megőrzésére.

Az Afrikai Unió (AU) és az ENSZ Zimbabwében tartott környezetvédelmi csúcstalálkozóján, melynek fő témái az afrikai vadon élő gazdaságok problémái és fejlesztési lehetőségei voltak, a Space for Giants egy új kezdeményezést jelentett be, amely két éven belül 60 millió dolláros üzleti beruházást nyit meg Nyugat- és Dél-Afrikában. Ez a támogatás az afrikai kormányokat arra biztatja, hogy a felelős turisztikai vállalkozásokat támogassák, amelyek átlátható szerződések keretében fektetnek be a védett területeken azzal a céllal, hogy a társadalmi-gazdasági fejlődést növeljék, és további anyagi támogatást biztosítsanak a természetmegőrzés finanszírozásához. A Space for Giants mintaprojektje a folyamatos beruházáson alapul Ugandában, amely több mint 60 millió dollárnyi új tőkebefektetést hoz létre öt nemzeti parkban.

Forrás: http://www.mmegi.bw/index.php?aid=81583&dir=2019/june/28

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr4114923658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása