1 perc Afrika

Botswana elefántjai újra célkeresztben

2019. május 27. 08:00 - Oshumare

A dél-afrikai országban a becslések szerint körülbelül 130000 elefánt él. Annak ellenére, hogy a természetvédő ex-elnök, Ian Khama komoly orvvadász-ellenes politikájának köszönhetően mérhetően csökkent az orvvadászok száma, a jelenlegi törvénymódosítások ismét nekik és az elefántcsont-kereskedőknek kedveznek. Botswana elnöke, Mokgweetsi Masisi eltörölte az elefántvadászatot tiltó törvényeket, illetve nem engedélyezi az orvvadászok fegyveres megtámadását. A jelenlegi törvények megtartásával, vagyis Botswana elefántcsont-kereskedelmének újraindításával az elefántok kihalhatnak az országban.

Forrás: https://www.fairplanet.org/editors-pick/botswana%E2%80%99s-reversal-of-elephant-hunting-ban-is-the-shame-of-the-century/

190527_1c.jpg

190527_1a.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr3214863382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása