1 perc Afrika

A vlogger, aki szeretné megváltoztatni a kínai fiatalok Afrika-szemléletét

2019. május 23. 20:00 - Oshumare

Zhao Huiling Kínában született, majd Ghánába költözött szüleivel, amikor 11 éves volt, és ott élt 18 éves koráig. Most azon kis létszámú, de egyre gyarapodó kínai vloggerek közé tartozik, akik megpróbálják megváltoztatni a kínaiak Afrika-felfogását. „Az utóbbi években egyre növekvő érdeklődés mutatkozik Afrika irányába, különösen a kínaiak körében. Sajnos a narratíva mindig ugyanaz: szafari, vadon élő állatok és a szokásos Discovery Channel képek. De utazásaim során felfedeztem […] azt az élénk, fiatalos energiát és kreativitást, mellyel mindig tele volt Afrika. Ez az, amit bemutatok a csatornámban: a szociális vállalkozók; a divattervezők; a művészek és így tovább." - írja Zhao Huiling egy videója leírásában.

Zhao készített egy csomó felvételt tavalyi két hónapos útjáról, amikor Kelet-Afrikában látogatta meg barátait, ezek a felvételek vezettek a vlog-bejegyzéseinek első hullámához. A helyi vállalkozókkal és az elefánt árvaházakkal folytatott interjúk között Zhao a barátai otthonában reggelizik, és arról beszél, hogy megnőttek a gyermekeik. Ez a fajta filmkészítés úgy gondolja, hogy megkülönbözteti őt más kínai vloggerektől; míg mások „szafarit” dokumentálnak, vagy Afrikában utaznak, hogy elcsábítsák a turistákat, ő arra törekszik, hogy megossza, milyen az ő és az Afrikában élő barátai élete.

Youtube-videó: https://youtu.be/_d_fMgzhmVA

Youtube-csatorna: https://www.youtube.com/channel/UC527yrNKvlpewQ_jmBw31eA

Forrás: https://radiichina.com/this-vlogger-is-trying-to-change-how-young-chinese-see-africa/

190523_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr5514852262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása