1 perc Afrika

Az ember, aki egy tablettel menti meg Afrikát

2019. május 22. 13:00 - Oshumare

Egy mozambiki vállalkozó, Dayn Amade, úgy gondolta, hogy a technika segítségével próbálja megoldani a környék egészségügyi problémáit. A maputo-i központú, Kamaleon nevű cég alapítója azt mondja, az afrikai betegségek elleni küzdő, külföldiek által támogatott projektek sikerét kommunikációs nehézségek korlátozzák, hiszen problémák adódnak a legegyszerűbb üzenetek közvetítésével kapcsolatban is. Amade egy olyan interaktív platformot hozott létre, amelyen keresztül az emberek könnyen oktathatók, és egyszerűen tájékozódhatnak az életüket érintő kérdésekről. A készülék, amely hat nagy, napenergiával működő LCD-képernyővel rendelkezik, egy pótkocsin szállítható, bármihez csatlakoztatható ha kell autóhoz, ha nincs más lehetőség, a szamár hátához, mindez lehetővé teszi, hogy elérje a legtávolabbi vagy elszigetelt vidéki közösségeket is.

Amade becsüli a hazájában dolgozó civil szervezetek munkáját, alapvetően egy másfajta hozzáállást javasol a teljes siker érdekében. „Az elmaradt célok fő oka az erőforrások nem hatékony felhasználása, mivel az egészségügyi programokkal célzott közösségek nem értik, hogy miért kell elfogadniuk a segítséget, és ami még kritikusabb, miért kell megváltoztatniuk a viselkedésüket” - mondja. "Ahogy a mondás tartja, elviheted a lovat a vízhez, de nem tudod megitatni. Az oktatás kulcsfontosságú: ha embereket oktatsz, jobb döntésekre sarkallod őket. Ahhoz azonban, hogy ezt sikerrel tegyék, be kell vonniuk magukat, és be kell vonniuk az embereket. Hiányzik az afrikai valóság megértése.

Forrás: https://amp.theguardian.com/global-development/2019/may/20/simple-mistakes-big-impact-man-with-tablet-for-making-aid-better-kamaleon-community-tablet-dayn-amade

190522_2b.jpg

190522_2.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr1814843444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása