1 perc Afrika

A kameruni tinédzser újrahasznosított anyagokból mini-buldózereket épít

2019. május 20. 13:00 - Oshumare

A 16 éves mérnöknek készülő fiatal, Awa Bless Chi, elmenekült Doulába a nyugat-kameruni harcok elől, ahol most újrahasznosított anyagokból készít mini-buldózereket a járókelők legnagyobb örömére és csodálatára. A miniatűr gépek létrehozása iránti lelkesedése mellett legnagyobb álma, hogy folytassa az iskolát. "A válság miatt már nem tudtam iskolába menni. Hogy valami hasznosat csináljak, elkezdtem ezt. Bamendában a halott városok (a fegyveres szeparatisták, szerk. megj.) miatt nem volt mit csinálni, úgyhogy úgy döntöttem, hogy Doualába költözöm, ami biztonságosabb”- mondta. 

Az ország gazdasági fővárosában, ahol egy hónapja él bátyjával, a tinédzser kartonmaradványokat, rétegelt lemezeket, bambusz darabokat és egy fémhulladékot gyűjt. Ezekből szereli össze „Chi Style” márkájú kis gépeit, melyek az akkumulátor behelyezésével már működnek is. Az általa készített járműveket az utcán mutatja be, és az arra járó emberek csodálják meg műveit, aki tudja pénzadománnyal is támogatja a gyermeket, hogy valóra tudja váltani legnagyobb álmait.

Munkája révén a tinédzser a válságos angol nyelvű területen maradt gyerektársai is szeretné biztatni, és arra ösztönözni őket, hogy ne felejtsék el álmaikat. Bár Kamerunban a válság következtében több mint 600 000 gyermek nem tud részt venni az oktatásban, ez nem akadályozza meg a fiatal Awa Bless Chi produktivitását és hogy megtegye első lépéseit álmai felé.

Forrás: https://www.cameroononline.org/cameroons-amateur-child-engineer-build-miniature-bulldozers-from-recycled-materials/amp/

190520_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr1514836000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása