1 perc Afrika

A nigériai "hiénaemberek"

2019. május 13. 13:00 - Oshumare

A helyiek által csak hiéna mestereknek nevezett emberek tevékenységét sem a nigériai sajtó, sem a nigériai kormány nem nézi jó szemmel. A hiénaemberek a nigériai külvárosokban élnek és veszélyes vadállatok közt töltik életüket, akiket sokszor levadásznak a hatóságok. Ennek a titokzatos csoportnak a férfi tagjai azzal keresik kenyerüket, hogy veszélyes állatokkal, mint pl. hiéna, sziklapiton vagy pávián, mutatványokat adnak elő, illetve hagyományos gyógyhatású készítményeket árulnak. Sok nigériai úgy véli, hogy a csoport tagjai varázserővel rendelkeznek, ezért tudják megszelídíteni azokat vadállatokat, melyektől mások félnek a térségben. A négy hiénafajta közül a legnagyobb és legagresszívabb fajtával foglalkoznak. 

A 2000-es évek elejétől Pieter Hugo, dél-afrikai fotós töltött hosszíbb időközöket a hiéna-emberekkel, fotói az egész világot bejárták.

Forrás: https://curiosity.com/topics/the-hyena-men-of-nigeria/

190513_2a.jpg

190513_2b.jpg

190513_2c.jpg

190513_2d.jpg

 

1 komment
Címkék: hiéna Nigéria

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr7614823030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása