1 perc Afrika

Polgármesterek tucatjai az elnöki választások ellen Algériában

2019. április 16. 08:48 - Oshumare

Algéria 1541 polgármesteréből mintegy 40 jelentette be vasárnap a rezsim ellen tiltakozó mozgalommal, hogy nem kíván részt venni a július 4-én tartandó elnökválasztáson. Abdelkader Bensalah ideiglenes elnök azt mondta szerdán, hogy az elnökválasztások július 4-én kerülnek megrendezésre Abdelaziz Bouteflika utódjának megválasztására, aki a tömeges tiltakozások nyomására több hete lemondott.

A tömegek élesen kritizálják a két pártot, a Nemzeti Felszabadítási Frontot (FLN) és a Demokratikus Nemzeti Pártot (RND), mely az ország vezetéséért volt felelős több, mint 20 évig. A tüntetések elsősorban a Párt a Kultúráért és a Demokráciáért (RCD) nevezetű párt választókörzeteiben folytak, a szervezet pedig határozottan elutasította a választások megtartását és felügyeletét.

Algéria önkormányzatai fontos szerepet játszanak a választási listák felügyeletében, a választások megszervezésében, a választási folyamat bonyolításában és a szavazatok számolásában. A polgármesterek tiltakozásukkal azokhoz a bírákhoz csatlakoztak, akik hasonlóan a választások bojkottjára törekednek. A tiltakozó mozgalom szerint a Bouteflika „rendszere” által már kijelölt és a soron következő elnökválasztás megszervezéséért felelős szervek és adatok nem garantálják a választások szabadságát és integritását.

Forrás: https://www.middleeastmonitor.com/20190416-dozens-of-mayors-in-algeria-rejected-holding-presidential-elections/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr9014766640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása