1 perc Afrika

A ghánai kormányzati delegáció az amerikai vízumkötelezettségek ügyében tárgyalt

2019. április 03. 08:07 - Oshumare

A tegnapi nap folyamán a ghánai külügyminiszter, Shirley Ayorkor Botchwey és a ghánai nagykövet, Dr. Barfour Adjei-Barwuah találkozott az Egyesült Államok külügyminiszterével, Mike Pompeóval, hogy megvizsgálja a Ghánára vonatkozó vízumkötelezettségeket. 

Az Egyesült Államok Állami Minisztériuma döntésre jutott, miután Ghána megtagadta több mint 7000 személy számára az utazási okmányok kiadását. Ezek a személyek ghánainak mondták magukat, és bűncselekmények miatt tartották fogva őket. Amerika szerint Ghána nem működött együtt ezen személyek hazaszállításában, bár a ghánai kormány tagadta a vádakat.

2019. január 31-én az amerikai Belbiztonsági Minisztérium (DHS) bejelentette, hogy vízumszankciót vett ki Ghánára, amiért nem szállítja haza az arra kijelölt állampolgárait, és az afrikai kormányt hibáztatta.

A folyamatban levő tisztázó tárgyalások elé Akufo-Addo ghánai elnök bizakodva tekintett. 

Forrás: https://www.ghanaweb.com/GhanaHomePage/NewsArchive/Government-delegation-meets-Pompeo-to-review-visa-sanction-735164

190403_1.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: vízum USA Ghána

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr9014735735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása