1 perc Afrika

Súlyosan fenyegeti az afrikai olajipart a koronavírus miatt előállt gazdasági helyzet

2020. március 11. 15:31 - Oshumare

A koronavírus súlyos terheket ró a világra, és ennek következményei már az olajkitermelésben is láthatóak. A North Sea Brent nyersolaj kitermelő vállalat hordónkénti árai az ázsiai helyzet miatt közel 25 %-ot estek a 33,29 $-os hordónkénti árig. A szakértők szerint ez január 1-je óta közel 50%-os veszteséget jelent.

Ezek az állapotok további aggodalomra adnak okot az afrikai olajtermelő országokban. Ezen országok becsléseik szerint bevételüket átlagosan 70 dollár hordónkénti árral számolják, ami még így sem tartja egyensúlyban a költségvetést. Ha az olaj hat hónapig tartósan hordónként 36 dollár marad, katasztrófa jelenthet az afrikai országok számára.

(A csatolt linken Jean David-Mihamle beszél az Afrikai Kőolaj Exportáló Szervezet főtitkárával, Mahaman Gaya-val az afrikai gazdaságokon belüli diverzifikáció szükségességéről.)

Forrás: https://www.africanews.com/2020/03/11/covid-19-threatens-african-oil-industry-business/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr6815515226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása