1 perc Afrika

A népszerű BBC jótékonysági műsor idén Afrikát választotta forgatási helyszínéül

2020. február 24. 11:59 - Oshumare

A brit Sport Relief nevű jótékonysági műsor kétévente megrendezett adománygyűjtő kihívását Mongóliából Namíbiába helyezte át a koronavírus kitörése miatt. Eredetileg egy befagyott tavon kellett volna végrehajtani a küldetést, de helyette 2020-ban a résztvevőket a Namib-sivatag várja, ahol a Kuiseb folyótól a Skeleton Coast ("Csontvázpart") felé kell megtenniük egy túrát. 

"Az utazással kapcsolatos egészségügyi tanácsok meghallgatása után úgy döntöttünk, hogy áthelyezzük a hétvégén kezdődő nemzetközi adománygyűjtési kihívást." - nyilatkozta Ruth Davison, a Comic Relief ideiglenes vezérigazgatója a jótékonysági honlapon. "Korábban már számos helyszínt és kihívást fontolóra vettünk, és úgy gondoljuk, hogy egy namib-sivatagi expedíció lesz a megfelelő alternatíva.”

A #TheHeatIsOn néven ismert kihívást hétfőn kezdik meg és négy nap alatt ér véget. A megmérettetésen számos brit híresség, például Rankie Bridge, Karim Zeroual, Krishnan Guru-Murthy, Louise Minchin, Nick Grimshaw, Rob Rinder és Samantha Womack próbál meg egy mintegy 150 kilométeres utat megtenni a Namib-sivatagban - gyalog, kerékpárral és síléceken.

A kihívás résztvevői várhatóan a Kuiseb folyótól indulnak, végső céljuk pedig a Csontváz partján található hajóroncs. Várhatóan feljutnak a dűnékbe is a Walvis-öböl szélén. Az eseményt a BBC One fogja közvetíteni.

A Sport Relief célja, hogy forrásokat szerezzen olyan kérdések kezelésére, mint például a mentális egészség megbélyegzése, a családon belüli visszaélések, a hajléktalanság és a szegénység - mind az Egyesült Királyságban, mind az egész világon.

A Walvis Bay városi választókerület regionális tanácsadója, Knowledge Ipinge üdvözölte a Comic Relief azon lépését, hogy a hírességek kihívását Namíbiában rendezzék meg. "Nagyon szomorú, amit a koronavírus okoz a világon" - mondta Ipinge. "Ugyanakkor hazánkban is akadnak bőven nehézségek, amelyek felett nem tudunk szemet hunyni. Ha el tudjuk fogadni ezt a lehetőséget, az azt jelzi, hogy a világ továbbra is hihet hazánkban."

Forrás: 

https://www.namibian.com.na/88447/read/British-charity-moves-show-to-Namibia

https://www.bbc.co.uk/programmes/articles/4G27S7NS1jLf0pzBCVpPrrS/sport-relief

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr6215488888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása