1 perc Afrika

Namíbia az első afrikai ország, amely vörös húst exportál az Egyesült Államokba

2020. február 20. 15:12 - Oshumare

200220_4.jpg

Mintegy két évtizedes huzavona után, mely elsődlegesen a biztonsági szabályozásokról és a logisztikáról szólt, megérkezett az első 25 tonnás vörös hússzállítmány Namíbiából Philadelphiába. A száraz éghajlatú dél-afrikai nemzet, amely a szabadon tartott, hormonmentes marhahúsáról ismert világszerte, 2020-ban 860 tonna különféle marhahúst exportál az Egyesült Államokba, ez a mennyiség 2025-ig 5000 tonnára fog növekedni. Az Egyesült Államokban fogyasztják az egy főre jutó legnagyobb mennyiséget (évi 120 kg/fő) vörös húsból az egész világon, így az ország egyik legfontosabb importcikkei közé tartozik a vörös hús.

A namíbiai Meatco húsvállat, mely állami tulajdonban van, legfőbb céljának azt tűzte ki, hogy ő legyen hatalmas amerikai gyorséttermi ipar és franchise, mint pl. a McDonald's beszállítója. A 18 évnyi tárgyalások utolsó 24 hónapjában a namíbiai cég által küldött mintákat vizsgálták az Egyesült Államok laboratóriumaiban. A megállapodás szerint az export magában foglalja a csont nélküli, nyers marhahúsdarabokat is fagyasztott vagy hűtött formában. 

A mezőgazdaság hozzávetőlegesen 5%-át teszi ki Namíbia gazdaságának, de az állattartás, beleértve a szarvasmarha-tenyésztést, a lakosság jövedelmének közel kétharmadát teszi ki. 2019-ben Namíbia mintegy 12 400 tonna húst exportált Norvégiába, Nagy-Britanniába, az Európai Unióba és a kínai piacra. 

Forrás: https://www.agriculture.com/markets/newswire/namibia-first-african-country-to-export-red-meat-to-hungry-us-market

200220_2.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: export USA Namíbia

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr2215483244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása