Mintegy két évtizedes huzavona után, mely elsődlegesen a biztonsági szabályozásokról és a logisztikáról szólt, megérkezett az első 25 tonnás vörös hússzállítmány Namíbiából Philadelphiába. A száraz éghajlatú dél-afrikai nemzet, amely a szabadon tartott, hormonmentes marhahúsáról ismert világszerte, 2020-ban 860 tonna különféle marhahúst exportál az Egyesült Államokba, ez a mennyiség 2025-ig 5000 tonnára fog növekedni. Az Egyesült Államokban fogyasztják az egy főre jutó legnagyobb mennyiséget (évi 120 kg/fő) vörös húsból az egész világon, így az ország egyik legfontosabb importcikkei közé tartozik a vörös hús.
A namíbiai Meatco húsvállat, mely állami tulajdonban van, legfőbb céljának azt tűzte ki, hogy ő legyen hatalmas amerikai gyorséttermi ipar és franchise, mint pl. a McDonald's beszállítója. A 18 évnyi tárgyalások utolsó 24 hónapjában a namíbiai cég által küldött mintákat vizsgálták az Egyesült Államok laboratóriumaiban. A megállapodás szerint az export magában foglalja a csont nélküli, nyers marhahúsdarabokat is fagyasztott vagy hűtött formában.
A mezőgazdaság hozzávetőlegesen 5%-át teszi ki Namíbia gazdaságának, de az állattartás, beleértve a szarvasmarha-tenyésztést, a lakosság jövedelmének közel kétharmadát teszi ki. 2019-ben Namíbia mintegy 12 400 tonna húst exportált Norvégiába, Nagy-Britanniába, az Európai Unióba és a kínai piacra.