1 perc Afrika

Szenegálban egy tisztább országért küzdenek

2020. január 07. 15:00 - Oshumare

200107_1.jpg

Szenegálban havi egy takarítási napot vezettek be, hogy tisztán tartsák az ottélők környezetüket. Az alábbi képek alapján erre szükség is van a nyugat-afrikai országban...

200107_1a.jpeg

200107_1f.jpg

200107_1d.jpg

Macky Sall államfő január 4-én indította el környezetvédelmi kampányát, melynek célja, hogy a szenegáli lakosság havonta egy kijelölt napon szemetet takarítson el a szomszédságában egy tisztább és élhetőbb Szenegálért. Az első "nemzeti takarító szombaton" az államfő egyik kezében gereblyével a másikban lapáttal nyitotta meg programját Dakar Mermoz nevű negyedében. „Meg kell változtatnunk a viselkedésünket! A műanyag túl sok kárt okozott már a környezetnek! Nem élhetünk úgy tovább, mintha semmi sem történt volna." - mondta az államfő.

Bár több polgári kezdeményezésre volt már példa, ezek mindössze szórványosan és ideiglenesen segítettek a helyzeten. A Cheikh Anta Diop Egyetemen például közel ezer hallgató vett részt a campus és a szomszédos sugárút környékének megtisztításában. A campuson folyó műveleteket Abdoulaye Diagne. közgazdasági hallgató koordinálta. "Azt szeretnénk, ha a szenegáli egyetemek tisztábbak lennének, ahogy most az Anta Diop Egyetem a legtisztább szenegáli egyetem, hogy a gyermekeink büszkék lehessenek arra, amit értük tettünk."- mondta.

Ha a hulladék összegyűjtése az első kihívás Szenegálban, akkor a kezelése lesz majd a második. Ezt mutatja a Dakar külvárosában található Mbeubeuss hulladéklerakóhely, mely naponta 2200 tonna szemetet fogad és már jelenleg is tarthatatlan helyzete.

Twitter: 

Forrás: http://www.rfi.fr/afrique/20200105-senegal-journee-nettoiement-dechets-cleaning-days-macky-sall

200107_1c.jpg

200107_1g.jpg

200107_1h.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr8415395586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása