1 perc Afrika

A hálózati kezdeményezés, amely 50 millió afrikai vállalkozónőt kapcsol össze

2019. november 25. 18:00 - Oshumare

Amikor jövő héten a 50MAWS (50 Million African Women Speak - 50 millió afrikai nő beszél) nevű kezdeményezés elindul Kigaliban, a nemek közötti egyenlőség csúcstalálkozóján, az online és telefonos alkalmazással elérhetővé válik 50 millió afrikai nő számára, hogy vállalkozásukat segítő szolgáltatásokkal és információkkal gazdagodva kapcsolatba kerüljenek egymással. A projekt egyik legfontosabb célja, hogy afrikai nők millióit gazdaságilag motiválja vállalkozások alapítására, azok növekedésére és bővítésére azáltal, hogy egyablakos ügyintézési pontot biztosít egyedi információs igényeikhez. A kezdeményezés tartalma online elérhető lesz, melyet a Kelet-afrikai Közösség (EAC), a Kelet- és Dél-Afrika Közös Piaca (COMESA) és a Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közössége (ECOWAS) üzemeltet.

A digitális platform lehetővé teszi a 38 afrikai országbeli nő számára, hogy információkat találjon működő vállalkozásokról, hozzáférjen a pénzügyi szolgáltatásokhoz, online üzleti lehetőségeket teremtsen és elérhessen olyan képzési forrásokat, melyek hozzájárulnak gazdasági képességük növeléséhez. A platformba ágyazott, közösségi hálózati funkciók révén a nők lehetőséget kapnak az egymástól való tanulásra, a mentorálásra, információk és ismeretek megosztására is.

Forrás: https://www.newtimes.co.rw/business/networking-initiative-connecting-50m-women-entrepreneurs-take-kigali

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr7515323874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása