1 perc Afrika

Paleolit mesterszakácsok Dél-Afrikában

2019. november 10. 20:17 - Oshumare

A dél-afrikai Klasies folyónál a Cambridge University és a helyi Witwatersrand Egyetem közös régészeti feltárása 120000 éves emberi élőhelyek nyomait kutatva több közvetlen régészeti bizonyítékot is talált arra, hogy őseink ebben az időszakban már rendszeresen sütöttek és főztek a húsok mellett hüvelyeseket és különböző gyökereket is. Bár különböző közvetett régészeti leletek már eddig megkérdőjelezték azt a modellt, mely szerint a főzés a növénytermesztő és állattenyésztő életmóddal együtt, nagyjából 10000 évvel ezelőtt alakult ki, de most először sikerült közvetlen bizonyítékot szerezni erre.

Forrás:
http://www.african-archaeology.net/news/news.html#15
https://www.eurekalert.org/pub_releases/2019-05/uotw-eeo051719.php

191110.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr9915294482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása