1 perc Afrika

Tíz napja nyílt meg Szenegál első KFC-je: VIP-vendégek, sült csirke és vitatható szexizmus

2019. október 15. 10:00 - Oshumare

A Sedima, a szenegáli baromfitenyésztési csoport, amelyet 1976-ban alapított a Babacar Ngom, nemzeti franchise-megállapodást kötött a KFC-vel, és a márka kizárólagos letéteményese lett Szenegálban. "Ez egy kislány valóra vált álma, aki mindig úgy várhatta haza a szüleit egy-egy útról, hogy nem felejtettek el hozni neki egy KFC vödröt" - mondta Anta Babacar Ngom Diack, a Sedima vezérigazgatója és Ngom lánya a megnyitón.

A KFC azt várja, hogy 2019 végére még két új étterem nyíljon, 2020-ban pedig egy újabb étterem. Sedima, amelynek a thiesi vágóhíd már 4000 csirkét termel óránként, jelentősen növelheti termelését, ha a KFC szenegáli törekvései megvalósulnak.

A dakari megnyitón mintegy 300 vendég jelent meg, köztük miniszterek, diplomáciai képviselők, a Kosárlabda Szövetség korábbi igazgatója, Macky Sall elnök fia, El Hadji Diouf labdarúgó, divattervezők, üzletemberek, sőt még a világhírű énekes, Youssou N'Dour is.

A KFC az amerikai Yum!-csoport tagja napi nyolc millió fogyasztót szolgál ki 21000 éttermében világszerte. "Az, hogy Szenegál megfelel a KFC szigorú követelményeinek, egyrészt vonzó lehet más nemzetközi csatornák számára, másrészt azt bizonyítja, hogy az ország növekszik és fejlődik" - mondta Diack.

Szenegál első KFC-jében a megnyitást követő egy hétben kizárólag női felszolgálók dolgoznak.

Forrás: https://www.theafricareport.com/18356/vips-fried-chicken-and-sexist-polemic-senegals-first-kfc/?utm_source=newsletter_tar_daily&utm_campaign=newsletter_tar_daily_09_10_2019&utm_medium=email

Szólj hozzá!
Címkék: KFC Szenegál

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr5015223362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása