1 perc Afrika

FÓKUSZBAN MALAWI: Harry herceg pénteken Malawiba látogatott afrikai útja utolsó szakaszában

2019. október 02. 16:00 - Oshumare

191002_f.jpg

Malawi elnök péntek este Harry hercegnek egy hatalmas, fényes zöld papírba csomagolt könyvet ajándékozott, hogy továbbra is megerősítse a Nemzetközösség kapcsolatait a herceg afrikai útja során. Mutharika elnök, aki az 1960-as években Londonban tanult, a herceget magánbeszélgetésre invitálta, mielőtt a fiatal herceg fogadásra indult a brit főbiztos rezidenciájába, ahol beszédet mondott. Meghan Markle az akkor épp négy hónapos Archie-val Johannesburgban maradt, de egy aznapi Skype-hívással meglepte egy női jótékonysági szervezet dolgozóit. A Lilongwe-i Nalikule Oktatási Főiskola könyvtárában a televízió képernyőjén megjelenő sussex-i hercegnő Johannesburgból köszöntötte a fiatal nőket, akik válaszul egy dalt énekeltek neki.

191002_a.jpg

191002_b.jpg

Harry herceget dalokkal és táncokkal köszöntötték az iskola diákjai, mielőtt a könyvtárban 40 fiatal CAMA nővel és a CAMFED Malawi nemzeti igazgatójával, Harold Kuombolával beszélgettek az ifjúság oktatásáról. A lelkes herceg az Instagramon is beszámolt látogatásáról, ahol külön bejegyzésben ismertette a CAMFED munkáját és bemutatta annak 20 éves öregdiák hálózatát, a CAMA-t, amelynek Malawiban 17 500 tagja van. Ezek az emberek azért dolgoznak, hogy gyermekeiket az iskolában tarthassák, hogy pozitív példaképek és vezetők legyenek, akik arra törekszenek, hogy a közösségeiket kiszabadítsák a szegénységből. Az elmúlt 25 évben a projekt keretén belül a szegények tandíjait, egyenruhákat és tankönyveket adományoztak, hogy a tizenéves lányok befejezhessék tanulmányaikat, és hogy esélyt adjanak azoknak a családoknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy gyermekeik iskolába járhassanak.

191002_c.jpg

191002_e.jpg

191002_d.jpg

Ezután Harry herceg a brit főbiztos által szervezett fogadáson vett részt, hogy kiemelje a közös kapcsolatokat, és megerősítse az Egyesült Királyság és Malawi közötti értelmes, modern partnerséget.

Forrás: https://www.dailymail.co.uk/news/article-7518037/Malawian-President-Peter-Mutharika-greets-Prince-Harry-huge-book-wrapped-green-paper.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr8415187878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása