1 perc Afrika

Tanzánia regisztrálja a népi gyógyítókat Zanzibáron

2019. szeptember 17. 16:00 - Oshumare

190917_2d.JPG

Tanzánia Zanzibár régiójában a hagyományos gyógyítókat a hatóságok nyilvántartásba vették, hogy szabályozzák azon gyógyítók tevékenységét, akik mindent kezelnek a depressziótól kezdve a sérvig. A 2009-ben elfogadott hagyományos és alternatív gyógyászati törvények alapján mintegy 340 gyógyítót írtak össze, akik gyógynövényekkel, szentírásokkal és masszázzsal kezelik a hozzájuk forduló betegeket. A becslések szerint további 2000 mganga vagyis gyógyító várja a regisztrációt.

190917_2f.JPG

A nyilvántartási hivatal lépése összekapcsolja az orvostudományt a hagyományos gyógyászattal, hiszen egy-egy kórházi kezelés eredménytelensége után hagyományos gyógyítókhoz fordulni szinte bevett szokás volt mindig is Zanzibáron. A következő eset tipikusnak mondható a szigeten: Fatma Hamad 2 éves kislányát kórházba vitte, miután a kisgyermek lába megbénult a magas láz során. Mivel a röntgenfelvétel nem találta meg a problémát, a kórház azt javasolta, hogy keressen egy hagyományos gyógyítót. Mwanahija Mzee, mganga masszázsterápiát alkalmazott a gyermeken. Néhány találkozó után a mozgása lassan javult. A kezelés után az anya egyértelmű bizonyítékot látott arra, hogy a gyermekét dzsinn szállta meg, amit a gyógyító távolított el a gyermekből a masszázzsal.

190917_2c.JPG

Forrás: https://www.africanews.com/2019/09/16/tanzania-s-zanzibar-registers-traditional-healers/

190917_2a.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr7015110904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása