1 perc Afrika

A Zambézi épülő hídjai: A luvalék számonkérik Lungu elnököt

2019. szeptember 06. 10:00 - Oshumare

Az év elején, a választások apropóján látogatott el Zambia jelenlegi elnöke, Edgar Lungu a luvalék földjére, az ország észak-nyugati részére. Látogatása alkalmával azt ígérte, hogy hidat épített a területen a Zambézi folyóra. A luvalék ndungui vezetője ezért most a sajtót felhasználva szólította fel a zambiai elnököt, hogy tartsa tiszteletben ígéretét, amely szerint hidat épít a Zambézi folyón át, ha megválasztják.

Mindehhez hozzátartozik az is, hogy Lungu elnök valóban megkezdte egy híd építését, csak éppen a Zambézi folyó Botswanával határos részén. A Kazungula híd építése folyamatos ellenőrzések mellett, megfelelő ütemben halad. Májusban mind a botswanai, mind a zambiai elnök örömmel fogadta a projekt indulását, hiszen a híd megépítéséhez számos remény fűződik: a híd fokozza a kereskedelmi lehetőségeket, javítja Zambia és Botswana gazdaságainak integrációját, valamint fellendíti a régión és a Dél-Afrika Fejlesztési Közösségen (SADC) belüli és az azon túli kereskedelmet. A Kazungula híd Afrika leghosszabb hídja lesz, amikor elkészül.

Forrás: http://www.daily-mail.co.zm/chief-ndungu-wants-bridge-over-zambezi/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr5915040990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása