1 perc Afrika

A vallási maffiák Afrika haladásának legnagyobb gátjai

2019. szeptember 03. 09:56 - Oshumare

Afrika problémái többnyire külső okokra vezethetőek vissza, elég itt a rabszolga-kereskedelemre vagy a gyarmatosításra gondolni. A legújabb fenyegetést jelenleg egy újfajta keresztény szekta jelenti a kontinens millióinak számára. A keresztény szekta előszeretettel alkalmazza a színpadi hipnózist és a tömeges érzelemkinyilvánítás eszközeit: közös kézfogás, közös bűnbánás, közös gyógyítás, stb., mindezt pedig elegáns, kapzsi lelkipásztorok vezetik, aki hatással vannak az egész közösségre. Elég csak megfigyelni Benny Hinns gyülekezetét, aki maga is kimondja a jólét teológiájának alapgondolatát: "Nem számíthatsz az Úrtól több millióra, ha kis összegeket adsz neki."

A külföldi lelkipásztorok azonban csak kis sikerre számíthatnak a kontinensen, az igazán komoly veszélyt az afrikai gyülekezetvezetők jelentik, akik jól ismerik az afrikai gondolkodást és kultúrát, így sokkal könnyebben tudják befolyásolni a tömegeket. Az okkultizmus talajában gyökerező szertartások keretében bűvésztrükkökkel támasztanak fel halottakat vagy gyógyítanak betegeket, míg végül a tömegpszichózis erejével akár százakat késztethetnek öngyilkosságra, ahogy ez a 2000-es években korábban Ugandában is megtörtént, mikor 942 ember halt meg (köztük férfiak, nők és gyermekek.

Mivel a jelenlegi demokráciák engedik a szabad vallásgyakorlást, most azzal a problematikus kérdéssel kell szembenézniük, hogy mikor és hogyan kell az ilyen jellegű gyülekezetek működésének határokat szabni. Különösen nehéz fellépni velük szemben azért, mert nincs központi egyház, mert izolált közösségekről beszélünk.

Forrás: http://jamaica-gleaner.com/article/news/20190901/religion-culture-church-mafia-biggest-threat-africas-progress

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr9115037344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása