1 perc Afrika

Tábla-hegy, az istenek asztala

2019. július 29. 10:50 - Oshumare

190729_1a.jpg

Az 1082 méter magas Asztal-hegy (más helyeken, egy félrefordításnak köszönthetően elterjedt magyarul a Tábla-hegy megnevezés is) nevét jellegzetesen lapos tetejéről kapta, Fokváros jellegzetes látnivalója. A képződmény mind a mai napig spirituális jelentőséggel bír a helyiek életében. Mikor még korábban technikai segédletek nélkül nem tudták megmászni a hegyet - sajátos jellege miatt, a helyiek úgy gondolták, hogy a hegytetőn az istenek szoktak lakomákat rendezni, az istenek asztalára pedig a délkeleti szél teríti ki párából szőtt fehér abroszát. A hegy mindig is az istenek és az emberek közötti kapcsolatot testesítette meg. 

A misztikus helyszín az utóbbi hetekben elsősorban a turisták elleni erőszakos támadások miatt került be a hírekbe. A legutóbb egy 44 éves ukrán férfit késeltek halálra, miközben a nemzeti park területén kirándult. A támadásokat csoportosan követik el, céljuk mindössze a rablás. Mindez Dél-Afrika turizmusának komoly problémákat okoz, hiszen az Asztal-hegy Afrika egyik legkedveltebb turisztikai helyszíne.

190729_1d.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr1114984864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása