1 perc Afrika

Ghána lesz Afrika szabadkereskedelmi jövőjének helyszíne

2019. július 20. 12:02 - Oshumare

Ghánát az Afrikai Unió választotta ki, hogy helyszínt adjon az Afrikai Kontinentális Szabadkereskedelmi Terület titkárságának fogadására. Ghána mellett más országok is pályáztak, többek között Egyiptom, Szváziföld, Etiópia, Kenya, Madagaszkár és Szenegál. A titkárság alapvető megbízatása a szabadkereskedelmi megállapodás végrehajtása lesz, amelyet az 54 országból 25 ratifikált. Ha minden ország csatlakozik az egyezséghez, a Világkereskedelmi Szervezet létrehozza a világ eddigi legnagyobb szabadkereskedelmi területét. Afrika szabadkereskedelmi övezete 1,2 milliárd ember piacát fedi le.

Forrás: https://www.theafricareport.com/15444/ghana-to-become-the-hub-for-africas-free-trade-future/?utm_source=newsletter_tar_daily&utm_campaign=newsletter_tar_daily_18_07_2019&utm_medium=email

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr8614971776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása