1 perc Afrika

A kameruni női focisták nem kérnek egy fehér férfi tanácsaiból

2019. június 26. 16:00 - Oshumare

Phil Neville, az angol női labdarúgó-válogatott vezetője magára vállalta a szerepet, hogy kritizálja Kamerun női válogatottjának viselkedését az angolokkal szembeni 3-0-ás vereség kapcsán, melyet a franciaországi valenciennes-i világbajnokságon szenvedett el az afrikai csapat. Mind az angol edző, mind az angol sajtó élesen bírálta a kameruniak viselkedését olyan kijelentésekkel, hogy az angol csapat soha nem viselkedne így, és hogy az afrikaiak olyanok voltak, mintha egy játszótéri civakodásban vennének éppen részt, ráadásul Neville szerint a veszekedés a szállodában is folytatódott. Az afrikai sajtó sérelmezi ezt a hozzáállást a kameruni csapathoz, és éppen Phil Neville pályafutására hívja fel a figyelmet, akinek játékát mindig jellemezték a bíró irányába tett reklamálások és a pályán megjelenő agresszió. Az afrikai vélemény szerint ezek a nyilatkozatok és kritikák még mindig az angolok afrikaiakkal szembeni leereszkedő magatartását mutatják. Az angol edző annyit tett hozzá nyilatkozatához, hogy kameruni női csapat a gyerekek számára is rossz példát mutat ezzel a játékkal.

Forrás: https://www.theafricareport.com/14473/manchester-united-are-more-likely-to-be-influencing-your-kids-than-cameroons-women/

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr2914912414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2019.06.27. 12:10:44

"A kameruni női focisták nem kérnek egy fehér férfi tanácsaiból"

Az afrikai férfiak viszont kérnek az európai fehérember pénzéből...

Sir Galahad 2019.06.27. 12:19:32

- Mi bajod?
- Semmi...

:D

sírjatok 2019.06.27. 13:06:41

Képzeljük már el, hogy "az angol csapat nem kér egy fekete nő véleményéből" után mekkora sivalkodás lenne.

hunter84 2019.06.27. 13:21:43

Balfasz kameruniak. Van videóbíró, erre ők nekiállnak hisztizni. LOL
süti beállítások módosítása