1 perc Afrika

Legalább 25 katonát öltek meg militánsok szombaton

2019. május 27. 13:00 - Oshumare

Két biztonsági forrás szerint iszlamista felkelők legalább 25 katonát és számos civilt öltek meg szombat reggel, miután kelepcét állítottak nekik Észak-Nigériában. Ez már a második támadás volt a hadsereg katonái ellen egy héten belül. A militánsok akkor nyitottak tüzet, miközben Borno államban evakuálta a lakosságot a hadsereg. Ezen a területen már évtizedek óta tevékenykednek a kormány ellen lázadó fegyveres csapatok, köztük az egyik legnevesebb a Boko Haram volt. Nigéria jelenlegi elnöke, Muhammadu Buhari, jelentősen visszaszorította a Boko Haram tevékenységét az elmúlt időszakban, a végleges felszámolás azonban még mindig nehézségeket és veszteségeket okoz a nyugat-afrikai hadseregnek. A katonák szombaton éppen azért evakuálták a régióban lévő falvakat, hogy előkészítsék a Boko Haram elleni műveleteket. A nigériai katonai szóvivők hallgatnak.

Forrás: https://www.myjoyonline.com/world/2019/may-26th/militants-kill-at-least-25-nigerian-soldiers-during-ambush.php

190527_2.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr6014863674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masada 2019.05.28. 10:47:04

Nem értem mi a hír értéke? Afrika egy sötét verem, soha semmi jó nem lesz belőle

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2019.05.29. 05:42:39

@masada:
én nem értem, hogy ennek a hozászólásnak milyen értéke van. Ha egy hírnek számodra azért nincsen hírértéke, mert eleve nem érdekel az adott témakör akkor bármilyen témával kapcsolatos hír érdektelen lesz a számodra.

Ugyanakkor azok számára, akiket érdekelnek az afrikai, kontinensen zajló politikai, gazdasági történések, azok számára érdekes lehet, hogy a Boko Haram újra aktivizálódik, különösen, hogy Afrika legnépesebb országának jelenlegi vezetése legitimátásának nagy részét annak köszönheti, hogy hatékony fellépést ígért, és sikereket aratott a Boko Harammal szemben.
süti beállítások módosítása