1 perc Afrika

Eritrea első háború utáni függetlenségi napja: Az Afrika Nemzeti Kongresszus köszöntötte Afwerki-t

2019. május 24. 20:00 - Oshumare

A dél-afrikai központú Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) csütörtökön (május 23.) gratulált Eritreának a 28. függetlenségi napja alkalmából. Eritrea és Etiópia között évtizedek óta folytak a harcok, 2018. júliusában azonban békét kötöttek, így az ANC nemzetközi kapcsolatok vezetője, Lindiwe Zulu jogosan nevezte ezt az alkalmat az első háború utáni ünnepnek, mely "rendkívüli jelentőséggel bír". Eritreában az ünnepség ma is tart, és az egész hétvégén folytatódik. Az egykor etióp terület 1991. május 23-án nyerte el függetlenségét. Az egypárti állam Afwerki vezetésével, illetve különösen az elnök személyét rendkívül sok váddal és kritikával illették - egészen a békekötésig.

Forrás: https://www.africanews.com/2019/05/24/eritrea-s-first-post-war-independence-day-south-africa-s-anc-salutes-afwerki/

190524_3.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Eritrea ANC Afwerki

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr314856940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása