1 perc Afrika

Három vízparti terület, amely megőrzi Seychelles-szigetek egyedülálló biodiverzitását

2019. május 24. 15:31 - Oshumare

190524_2a.jpg

Május 22-én lett az ENSZ által kijelölt Biodiverzitás (biológiai sokszínűség) Nemzetközi Napja. Az alkalom fő célja a biológiai sokféleséggel kapcsolatos kérdések megértése és tudatosítása. A Seychelles-szigetek összesen 115 szigetet foglal magában az Indiai-óceán nyugati részén, és 57 olyan nemzetközileg is kiemelkedő biológiai különlegességeket található területén, mely fokozott védelemre szorul. Ezek közül hármat ismerhetünk meg alább.

190524_2b.jpg

Mare Aux Cochons

Mare Aux Cochons Mahe fő szigetének északi részén található. Számos globálisan védett faj található ezen a területen, beleértve a veszélyeztetett seychelles-szigeteki baglyot, a kritikusan veszélyeztetett Vateriopsis seychellarum nevű növényt, valamint a seychelles-szigeteki békát (Soglossus sechellensis) és a seychelle-szigeteki fabéka (Tachycnemis seychellensis). Mivel ez az terület a Morne Seychellois Nemzeti Parkban található, kevés kereskedelmi tevékenységet végeznek rajta.

190524_2c.jpg

Port Launay

A Port Glaud nyugati kerületében található Port Launay, Mahé egyik legjobb parti mangrove-erdője, ahol a Seychelle-szigetek mind a hét mangrove-faja megtalálható. A parti övezet ideális élőhely ívási, utódgondozási, táplálkozási és takarmányozási célokra számos halfaj számára. A part mentén elhelyezkedő mangrove fák segítenek a partvonal stabilizálásában, az üledék megállításában, a viharok károsító hatásának korlátozásában, a vízminőség fenntartásában, a tápanyagmegtartásban, továbbá a korallzátonyok és a lagúna védelmében.

190524_2d.jpg

Grand Police vizes

A Seychelle-szigetek egyik legnagyobb és legmodernebb vízparti élőhelye, a Takalaka déli kerületében, a Grand Police-öbölben található. Itt található két helyi jellegzetesség is a kritikusan veszélyeztetett és országosan védett terrapinfajokból: seychelles-szigeteki fekete sárterrapin és a seychelles-szigeteki sárgásbarna sárterrapin. A Grand Police szintén potenciális táplálkozási terület a kritikusan veszélyeztetett köpenyes denevérek számára.

Forrás: http://www.seychellesnewsagency.com/articles/11019/+wetlands+that+protect+--+and+showcase+--+Seychelles%27+unique+biodiversity

 190524_2z.jpg

190524_2x.jpg

190524_2y.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr5614856016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása