1 perc Afrika

A Facebook megakadályozta egy izraeli cég nyugat-afrikai politikát befolyásoló erőfeszítéseit

2019. május 18. 08:00 - Oshumare

A Facebook csütörtökön azt mondta, hogy több tucat olyan Facebook-fiókot észlelt, amelyek „összehangoltan és nem hitelesen viselkedtek”. Ezek a fiókok egyértelműen a politikai választásokat befolyásoló és a más politikai manipulációs tevékenységeket követtek el hírek megosztásával a közösségi oldalon keresztül. A legjelentősebb forrás: Izrael volt. Ez az első eset, amikor hasonló viselkedést tapasztalt a Facebook a közel-keleti országból. Jelen esetben az Archimedes-csoportot nevezte meg elkövetőként a közösségi oldal, és azt állította, hogy bár politikai szándékok vezették őket, nincs arra utaló jel, hogy közük lenne az izraeli kormányhoz. Elsősorban nyugat-afrikai országok voltak a célpontjaik, mint Nigéria, Szenegál, Togo és Niger, de hasonló módszerekkel célozták meg Angolát, Tunéziát, továbbá Dél-Kelet-Ázsia és Dél-Amerika egyes országait. "A hálózat mögött álló emberek hamis számlákat használtak az oldalak futtatásához, tartalmaik terjesztéséhez és a követők gyűjtéséhez"- írta Nathaniel Gleicher, a Facebook kiberbiztonsági politikájának vezetője. Ennek kapcsán a Facebook leállított 65 Facebook-fiókot, 161 oldalt, 23 csoportot és 12 eseményt, illetve további négy Instagram-fiókot. Az Archimedes-csoportot és az összes leányvállalatát is betiltották a közösségi hálón.

Forrás: https://www.theverge.com/platform/amp/2019/5/16/18627776/facebook-election-interference-shut-down-west-africa-instagram-pages-groups-israeli-firm

190518_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr8914833062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása