1 perc Afrika

Női alakulat is harcol Dél-Afrikában az orvvadászok ellen

2019. május 15. 09:00 - Oshumare

A Kruger Nemzeti Park nyugati határainál fekszik a 100000 hektáros Balule Természetvédelmi Terület. 2013-ban itt alakult a Fekete Mambák Orvvadászellenes Egység, melynek tagjai elsősorban nők, akik elsősorban az ország oroszlánjait, tobzoskáit, elefántjait és orrszarvúit védik. A Mambák naponta nyolc órán át mintegy 78 mérföldet járnak be a park határain, a csapdákat keresnek, ellenőrzik a határkerítést és ellenőrzik a járműveket fegyverek vagy csempészek után kutatva. Míg az alakulat tagjai álcázó egyenruhájukban katonáknak tűnhetnek, igazából fegyvertelenek. Az egyik Mamba elmesélte, hogy korábban egészen más elképzelései voltak erről a munkáról. Úgy gondolták, hogy az állatok a fehér emberhez tartoznak, de most már tudja, hogy nem így van, a természet mindenkié. Míg korábban mindenki szeme előtt az orvosi vagy tanári pályának volt presztízse, most értéknek tartja azt, hogy a természetet védje, arról tanuljon vagy tanítson. Büszke a munkájára, és a családja is pozitívan áll hozzá, bár korábban sokat aggódtak érte. A Mambák előtt munkanélküliként élt, de most már van jó fizetése és munkájával országa vadvilágát őrzi.

Forrás: https://www.independent.co.uk/news/world/africa/south-african-poaching-women-protection-black-mamba-a8903561.html?amp

190515_1.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr7514827608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erkölcsi hulla 2019.05.16. 10:28:19

Igazából mindegy az a pár ember, amíg az afrikai négerek nagy része hisz a varázslatban, és varázserőt tulajdonít szerencsétlen állatok egyes testrészeinek.
Egy törzsi mitológiában és kultúrában ragadt társadalmi berendezkedés, modern technológiával. Az igazi wakanda.

duplasuzy 2019.05.16. 12:29:02

Azt nem ő írta, remélhetőleg. Itt helyesen szerepel... jelenleg!

Tamagucsi 2019.05.16. 17:35:31

Nagyra becsülöm azokat az embereket - bőrszínüktől függetlenül - akik az életüket kockáztatják azért, hogy az emberiségnek kiszolgáltatott állatokat megvédjék a rohadék orvvadászoktól. Persze, én azt is kinyírnám, aki fizet másfél millió forintot, hogy puskavégre kapjon egy zsiráfot, vagy kafferbivalyt.

2019.05.16. 17:38:13

A szavak erejével az automata fegyverekkel szemben?
süti beállítások módosítása