Hozzávalók:
1 csésze vaj, elosztva
1 fej hagyma, szeletelve
2 és fél csésze víz, elosztva
170 g paradicsomszósz
3/4 csésze berbere fűszerkeverék /ez az eredeti adagolás, de lehet jóval kevesebb is
1 teáskanál szeletelt fokhagyma
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
4 filézett csirkemell, kockázva
1/3 csésze édes fehérbor
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
4 db keményre főtt tojás
Elkészítés:
1/ Melegítsük fel a 1/2 csésze vajat egy serpenyőben közepes-alacsony hő mellett. Főzzük kevergetve a hagymát, amíg áttetsző nem lesz, kb. 5-6 percig. Adjunk hozzá 1/2 csésze vizet és paradicsompürét. Keverjük addig, amíg forró nem lesz, kb. 2 percig. Keverjük hozzá a maradék vajat, a berberét, a fokhagymát és a gyömbért. Alacsony hőfokon főzzük, amíg a keverék sűrűsödik, kb. 20–30 percig.
2/ A maradék vizet és a csirkét a sűrű berbere szószhoz adjuk. Keverjük össze, majd főzzük sűrűre, kb. 45 percig.
3/ Keverjük össze a fehér bort, a kardamont és a fekete borsot a mártással, adjuk hozzá keményre főtt tojásokat. Főzzük, amíg a mártás mennyisége kicsit csökken, kb. 15 percig.
4/ Körettel (kenyérrel, rizzsel, zöldségekkel, stb.) tálaljuk.
Forrás: https://www.allrecipes.com/recipe/246340/doro-wat-ethiopian-chicken-dish/