1 perc Afrika

Így készül az etióp doro wat!

2019. május 14. 19:57 - Oshumare

Hozzávalók:

1 csésze vaj, elosztva

1 fej hagyma, szeletelve

2 és fél csésze víz, elosztva

170 g paradicsomszósz

3/4 csésze berbere fűszerkeverék /ez az eredeti adagolás, de lehet jóval kevesebb is

1 teáskanál szeletelt fokhagyma

1/2 teáskanál őrölt gyömbér

4 filézett csirkemell, kockázva

1/3 csésze édes fehérbor

1/2 teáskanál őrölt kardamom

1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors

4 db keményre főtt tojás

Elkészítés:

1/ Melegítsük fel a 1/2 csésze vajat egy serpenyőben közepes-alacsony hő mellett. Főzzük kevergetve a hagymát, amíg áttetsző nem lesz, kb. 5-6 percig. Adjunk hozzá 1/2 csésze vizet és paradicsompürét. Keverjük addig, amíg forró nem lesz, kb. 2 percig. Keverjük hozzá a maradék vajat, a berberét, a fokhagymát és a gyömbért. Alacsony hőfokon főzzük, amíg a keverék sűrűsödik, kb. 20–30 percig.

2/ A maradék vizet és a csirkét a sűrű berbere szószhoz adjuk. Keverjük össze, majd főzzük sűrűre, kb. 45 percig.

3/ Keverjük össze a fehér bort, a kardamont és a fekete borsot a mártással, adjuk hozzá keményre főtt tojásokat. Főzzük, amíg a mártás mennyisége kicsit csökken, kb. 15 percig.

4/ Körettel (kenyérrel, rizzsel, zöldségekkel, stb.) tálaljuk.

Forrás: https://www.allrecipes.com/recipe/246340/doro-wat-ethiopian-chicken-dish/

190514_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr1614827010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása