1 perc Afrika

Dél-Szudán a hadsereggel lép fel a fiatalok tiltakozása ellen

2019. május 11. 07:00 - Oshumare

Az ország ifjúsága a diaszpórákban és az otthonaikban mobilizálódik az egész ország területén, és a szociális médián keresztül követeli Salva Kiir elnök rezsimjének megdöntését. A mobilizátorok május 15-ére hívták össze a fiatalokat, hogy megkezdjék az instabilitást és az egyéb túllépéseket ellenző tüntetéseket. A kormány szóvivője szerint a fiatalokat egy névtelen külföldi hatalom finanszírozza, hogy kikényszerítse a rendszerváltást. Salva Kiir elnök utasítására kedden késő este a hadsereg el fogja foglalni a Szabadság teret Jubában, hogy megakadályozza a fiatalok kormányellenes tüntetését. A Dél-Szudáni Népi Védelmi Erők (SSPDF) - korábban Szudán Népi Felszabadító Hadsereg (SPLA) - jelenleg a dél-szudáni elnök védőjeként kijelölt erők, a rejafi laktanyában megkezdték a mozgósítást már április végén.

Forrás: https://www.theeastafrican.co.ke/news/ea/South-Sudan-deploys-army-to-counter-youth-protests/4552908-5105786-view-asAMP-12014eq/index.html

190511_1.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr7114819904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunzoo 2019.05.11. 16:35:04

Korábban az volt hogy szegény dél szudániakat gyilkolják a többi szudániak. Most nem foghatják másra a dolgot, már egymást gyilkolják. Dél szudán nem egy sikertörténet.
süti beállítások módosítása