1 perc Afrika

Ghánában megállíthatatlanul növekszik az erdőirtás

2019. május 02. 07:00 - Oshumare

Ghána riasztó ütemben veszti el esőerdőit - írja egy jelentés, mely az egész világ erdős területeinek állapotát vizsgálja. A Global Forest Watch (GFW) a Marylandi Egyetemen frissített távérzékelési és műholdas adatokat használja felméréseihez, és becsléseik szerint 2018-ban már 60%-kal nőtt Ghána elsődleges esőerdővesztesége, ez az adat a világon a legmagasabb. A második legmagasabb adatot a szomszédos Elefántcsontparton mérték, 28%-os növekedéssel. E két ország együttesen a világ kakaójának közel 60%-át termeli. A Kongói Demokratikus Köztársaság veszítette el Afrikában a legnagyobb trópusi esőerdő területet összességében, míg 2018-ban együttesen a világ 3,6 millió hektárnyi elsődleges esőerdőt vesztett el tavaly - ez nagyjából egy országnyi, éppen Belgium mérete.

Forrás: https://www.myjoyonline.com/news/2019/May-2nd/ghana-losing-rainforest-faster-than-any-other-country-in-the-world.php

190502_1.jpg

 

Szólj hozzá!
Címkék: erdő Ghána Kongó

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr1614798782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása