1 perc Afrika

Hogy készül az afrikai piri-piri csirke?

2019. április 09. 18:00 - Oshumare

A peri peri szuahéli nyelven 'borspaprikát' vagy 'erős borsot' jelent, magyarul afrikai ördögpaprika, madárszem vagy madárbors néven ismert ez az általában igen csípős paprika fajta. Csípőssége fajtánként eltérő és viszonylag széles skálán mozog. A legcsípősebbnek az ugandai változatot tartják: ez a Scoville-skálán eléri a 175 000 egységet (SHU-t).

Természetesen a növény, mint minden chili paprikafajta Amerikából származik, de Afrikában évszázadok óta termesztik. Zambia, Uganda, Malawi, Zimbabwe és Ruanda egyik fő kereskedelmi terméke. Főként Malawiban, Zambiában, Dél-Afrikában, Ghánában, Nigériában, Zimbabwében és Mozambikban termesztik mind a kereskedelmi élelmiszer-feldolgozás, mind a gyógyszeripar számára. A piri piri termesztése rendkívül munkaigényes.

Recept: http://magyarkonyhaonline.hu/receptek/piri-piri-csirke

190409_03.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr9514751267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása