1 perc Afrika

Hiányzó születési anyakönyvi kivonatok Kamerunban

2019. április 06. 13:00 - Oshumare

Kamerun Nyugati tartományában kb. 56000 személy született születési anyakönyvi kivonata nélkül - derült ki, miután a nyugati régió polgári státuszának nyilvántartási irodája kétéves vizsgálatot tartott. A Bunec szerint kérdőíveket küldtek az egészségügyi központokba, a bíróságokra és a polgári nyilvántartó központokba, hogy a születési anyakönyvi kivonatokkal kapcsolatosan. Az iroda szerint Noun és Bamboutos kerületekben fordultak elő a legnagyobb hiányosságok.

A születési anyakönyvi kivonatok hiánya elsősorban az emberi tudatlanságnak köszönhető. Elsősorban csak az első gyermeket regisztráltatják, mivel a szülők úgy vélik, hogy a születési anyakönyvi kivonat csak egy gyermeknek szól, aki iskolába megy. Ennélfogva a térségben nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a mezőgazdasági munkáknak, amelyek nem igényelnek születési anyakönyvi kivonatot.

Forrás: https://www.journalducameroun.com/en/cameroon-bunec-says-over-56000-persons-without-birth-certificates/

190406_2.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Kamerun

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr5414742839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása