1 perc Afrika

Kakaóval a klímaváltozás ellen

2019. március 31. 08:30 - Oshumare

A kakaó segíthet csökkenteni az afrikai háztartások szén-dioxid-kibocsátását, amivel hozzájárulhat az erdők megóvásához is. 

A Nottinghami Egyetem kutatóinak számításai szerint egy tonna kakaóbab kinyerése 10 tonna hulladékot termel, amelyből speciális generátorok segítségével tiszta elektromos energiához juthatna az áramot nélkülöző helyi lakosság. A kezdeményezés jelentőségét az adja, hogy Ghánában jelenleg a fűtés és vízmelegítés a háztartások 80 százalékában fa tüzelésével történik. Ennek következtében Ghána erdőségei folyamatos nyomás alatt vannak, ami nemcsak a helyi élővilágra és az ökoszisztémára, de a klímára nézve is fenyegetést jelent.

Forrás: https://www.elobolygonk.hu/Klimahirek/Klimavedelem/2019_03_20/a_kakao_az_afrikai_energetika_jovojet_is_megedesitheti

190331_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr5114728843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása