1 perc Afrika

FÓKUSZBAN MALAWI: A hétvégén került megrendezésre a Lake of Stars fesztivál

2019. október 02. 12:24 - Oshumare

191002_1.jpg

A Nkhata-öbölben, Kachere Kastle-ben évente megrendezésre kerülő háromnapos nemzetközi fesztiválon ismét számos résztvevő érkezett Malawiba, nemcsak az ország különböző pontjairól, hanem mintegy 65 %-ban Malawi határain túlról is. Salim Bagus ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter éppen ezért reményét fejezte ki, hogy az idei Lake of Stars fesztiválon résztvevő külföldiek pozitív élményekkel és az ország jóhírét továbbítva térnek vissza hazájukba. Kihangsúlyozta, hogy az esemény lendületet adhat az ország gazdaságának, hiszen láthatóan előremozdítja az idegenforgalmat. 

191002_5.jpg

191002_2.jpg

A fesztivál minden évben Afrika harmadik legnagyobb édesvízű tavánál, a Malawi-tó partján kerül megrendezésre. Az idei esemény számos legendás és fiatal művészt vonzott Malawiból, Zambiából, Zimbabwéből és Dél-Afrikából. A múlt pénteken kezdődött fesztivál csúcspontját szombaton érte el, amikor Faith Mussa, a Malawi egyik kedvenc előadója lépett a színpadra. A fellépők között szerepelt a dél-afrikai, zulu származású Amanda Black és a Malawi legismertebb dancehall énekese, Malinga Mafia, aki legújabb számát kifejezetten a fesztivál alkalmából adta elő, de szintén fellépett a Jacaranda Zeneiskola, a Lazarus és a Raising Malawi Band.

191002_4.jpg

191002_3.jpg

 

A fesztiválra nemcsak a kontinensről, de Európából is érkeztek látogatók, akiket egytől egyig lenyűgöztek az ország kultúrája és ételei.

A fesztivál honlapja: https://lakeofstars.org/

Forrás: https://malawi24.com/2019/09/30/tourism-minister-hopes-foreigners-will-promote-malawi-in-their-countries/

191002_6.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr615187804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása