1 perc Afrika

Betekintés Dzsibuti telekommunikációs helyzetébe

2019. szeptember 05. 10:38 - Oshumare

Dzsibuti azon kevés országok egyike, ahol a telekommunikáció területén a nemzeti kommunikációs vállalat, a Djibouti Telecom monopóliumként rendelkezik minden távközlési szolgáltatás felett: ideértve a vezetékes telefon, a mobil, az internet és a szélessávú szolgáltatásokat is. A verseny hiánya pedig rányomta bélyegét a szolgáltatás minőségére és a piac lehetőségeire. Míg a háztartásokba futó szolgáltatások továbbra is gyengék, addig a kelet-afrikai ország rendelkezik a térség legjobb nemzetközi száloptikai kábelrendszerével. A Dzsibuti Internetes Csatorna ugyanis számos olyan kábelrendszer találkozási pontja, amely a Vörös-tenger és az Indiai-óceán között halad át. A fennálló lehetőségek ellenére a szélessávú szolgáltatások Dzsibutiban még mindig nagyon drágák, ami továbbra is visszatartja az ágazat teljes növekedési potenciálját. Ennek eredményeként az összes piaci szegmensben alacsony a penetráció. 

Forrás: https://stockmarketpioneer.com/2019/09/04/djibouti-telecoms-mobile-and-broadband-market-growth-analysis-trends-and-industry-key-players-djibouti-telecom-evatis-adjib-telecom-italia-sparkle-saudi-telecom-company-stc-alger/

Szólj hozzá!
Címkék: Dzsibuti

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr9215040920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása