1 perc Afrika

São Tomé és Príncipe kormánya figyelemmel kíséri a mezőgazdasági földterületek elhagyását

2019. augusztus 07. 10:00 - Oshumare

A São Tomé és Príncipe kormánya „hamarosan” elkezdi a mezőgazdasági földterületek, különösképp az elhagyott parcellák monitorozó és ellenőrzési programját - mondta a közelmúltban Francisco do Ramos mezőgazdasági miniszter. Kijelentette, hogy miután az állam által a mezőgazdasági támogatási privatizációs program alapján odaítélt földterületek nagy része „teljesen elhanyagolt állapotban van”, a helyzet megváltoztatása érdekében hamarosan megkezdik minden mezőgazdasági parcella felmérését, legyen az kicsi, közepes vagy nagy. A megélhetési gazdaságokat pedig olyan üzleti gazdaságokká akarják alakítani, melyek tiszteletben tartják az olyan gyakorlati kérdéseket, mint a termelés jövedelmezősége, a növekedési mechanizmusok, a márkaimázs, a minőségi tanúsítás, a forgalmazás, a promóció és az értékesítés. Egy több mint tíz évvel ezelőtt készített agrárpolitikai, vidékfejlesztési és halászati statisztika kimutatta, hogy 28 367 hektár szántóföld van elosztva az országban: 69,7% a kistermelők, 0,2% a közepes méretű vállalkozók és 30,1% egyéb civilek tulajdonában van, szakértők pedig rámutattak, hogy az odaítélt parcellák nyilvántartásának hiánya, a vállalatok tekintélyhiánya, a válogatás nélküli fakitermelés és környezetkárosítás, illetve a beruházások hiánya vezetett a rendszer kudarcához.

Forrás: https://macauhub.com.mo/pt/2019/07/30/pt-governo-de-sao-tome-e-principe-fiscaliza-terrenos-agricolas-ao-abandono/

190807_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr2014997254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása