1 perc Afrika

Egy marokkói kígyóbűvölő titkai és tapasztalatai

2019. július 31. 18:00 - Oshumare

190731_2e.jpg

1. Ne félj a kígyóktól! Ne hagyd a kígyóbűvölőknek, hogy ijesztő történeteik visszatartsanak - szeretik elbűvölni az embereket meséikkel, közben maguknak őrzik meg titkaik. Óvatosnak kell lenni, de megfelelő tudással - ami épp ezért kígyóbűvölőről kígyóbűvölőre száll, mindez könnyű feladat, egy hiba esetén azonban halálos kihívást jelent.

2. Kutasd végig az összes patkánylyukat a környéken! Miért is? Ez a kígyók, köztük a kobra legkedveltebb előfordulási helye. És a kígyóbűvöléshez feltétlen kell egy kígyó. (Ehhez a művelethez szükség van egy botra szerelt tükörre is, hogy beleshess a patkánylakba.)

190731_2b.JPG

3. Figyeld meg és ismerd meg a kígyókat! Ez sok időt és türelmet követel. Így viszont megtanulod, hogy a kobrát sokkal könnyebb szabad területen megfogni, mint a földbe vájt lyukakban. Türelemmel és csellel kell kicsalogatni az adott helyről, hogy becserkészhesd. Ehhez egy megfelelő botra, egy zsákra és a puszta kezedre lesz szükséged.

4. Ne feledd a kígyóbűvölőket csak a turisták szeretik, a közvetlen környezetük viszont nem, egészen egyszerűen mihaszna szemfényvesztőknek tartják! Bár a népi hagyományok szerint a kígyóbűvölők mind nagyon bölcs emberek.

190731_2d.jpg

5. Tanulj meg játszani egy hangszeren (Marokkóban főleg dobot használnak), hiszen minden kígyóbűvölő a zenével hipnotizálja a kígyót az előadásokon. De egy percig se hidd, hogy a kígyó valóban a dobok vagy a furulya miatt táncol, a zene a közönségnek kell a hangulat fokozására. (A kígyó mindössze csak érdeklődik - zenével vagy anélkül.) A sikeres előadáshoz fontos, hogy olyan területen élj, ahol kígyó is van a közelben és közönség is!

6. Ha mindez teljesült, boldog kígyóbűvölő lehetsz, aki elégedetten és egyszerűen éli hétköznapjait - mint Mohamed, a marokkói kígyóbűvölő...

190731_2a.JPG

190731_2c.JPG

Forrás: https://opendoorsmorocco.com/moroccan-people/secrets-of-a-moroccan-snake-charmer/

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr2414986238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gazz 2019.08.02. 09:19:42

És a legfontosabb szabály, a kígyónak húzd ki a méregfogát!
süti beállítások módosítása